Кoга говорим за рядко заболяване ?

В Европейския съюз едно заболяване се определя като рядко, когато засяга по-малко от един на 2 000 души. В САЩ тази цифра е под 200 000 души, засегнати от заболяване във всеки момент.

 

 

 Има около 7 000 редки заболявания, които като цяло засягат повече хора, отколкото рака.

Над 350 милиона души в цял свят живеят с рядко заболяване, като по-голямата част от тях са деца.

 

75%

са деца
Редките заболявания оказват огромно влияние върху засегнатите лица, техните семейства и обществото като цяло, но лечение има само за 200 редки болести.

 

200

редки болести

 

Рош като компания е горда, че трансформира живота на хората с редки заболявания, предлагайки лечение за пациентите с микроскопичен полиангиит (MPA), не-Ходжкинов лимфом, идиопатична белодробна фиброза, хемофилия A или дефицит на растежния хормон.
 

 

“Ние продължаваме да разработваме иновации, за да предложим нови лечения и диагностични тестове за редки болести на хората, които имат най-голяма нужда от тях. Ние максимално използваме възможностите и експертността на научните и клинични специалисти на Рош, за да създадем трансформиращи терапии и да помогнем на хората с фатални или тежко инвалидизиращи редки заболявания да живеят по възможно най-пълноценния начин.”

  Mathew Pletcher, Ръководител на направление редки заболявания в pRED
В момента ние фокусираме изследванията си върху четири групи редки заболявания:

  • Невромускулни заболявания

  • Генетични заболявания на развитието на нервната система

  • Тежки дегенеративни неврогенетични заболявания

  • Редки генетични форми на слепота.

 

 

M-BG-00000247

Материалът е одобрен до 12.2021 г.

РОШ България ЕООД София 1618, ул. „Бяло поле“ №16, тел.: (02) 818 44 44, факс: (02) 859 11 99 Гореща линия: 0700 10 280 (денонощно за територията на цялата страна, на цената на един градски разговор).