Андре Васконселoс е новият генерален мениджър на Рош България. Той пое управлението на българското представителство на компанията от 1 април т.г. и ще ръководи цялостната стратегия за развитието му.

Г-н Васконселoс има дългогодишна международна кариера в сферата на фармацията. От близо 16 години заема различни длъжности в компанията, като от 2015 г. досега е ръководил маркетинг направлението на Рош за Централна Америка. Международният му опит е свързан с активна работа както на развиващите се пазари, така и на вече развитите - в топ 5 пазарите на Рош в света и в главния офис на компанията в Швейцария.

Преди да започне работа в Рош е бил изследовател по молекулярна онкология в Португалския онкологичен институт.

Андре Васконселoс е от Португалия. Той има научна степен по „Биохимия“ и е завършил магистратура по „Медицинска онкология“ в Университета в Порто, Португалия.

Рош присъства на българския пазар вече 92 години. През 1927 г. е назначен първият представител на F.Hoffmann-La Roche Ltd. в страната, през 1991 г. е създадено самостоятелно бюро на компанията в България, а през 2004 г. е учредено и самото дружество. Компанията е лидер в онкологията, като в продължение на повече от 2 десетилетия предоставя иновативни лекарства за пациентите с онкологични заболявания. Плановете на компанията за 2019-та година за българския пазар включват осигуряване на устойчив достъп на пациентите до иновативни лекарствени продукти, като първото биспецифично моноклонално антитяло за профилактично лечение на пациенти с хемофилия А, което е възможно решение на редица нерешени проблеми при тези пациенти и може да промени значително качеството им на живот.

Рош е иновативна биотехнологична компания. Развива дейност във фармацията и диагностиката като се фокусира върху развиването на науката за подобряване живота на хората в глобален мащаб. Комбинацията от експертиза в двете направления прави Рош лидер в персонализираното здравеопазване – стратегия, която има за цел да намери правилното лечение за всеки пациент по най-добрия начин.

Рош е най-голямата биотехнологична компания в света с портфолио от различни лекарства в онкологията, имунологията, инфекциозните заболявания, офталмологията и заболявания на централната нервна система. Също така, Рош е световен лидер и в инвитро диагностиката, тъканната диагностика на ракови заболявания и новатор в грижите за хора с диабет.

Основана през 1896 година, Рош продължава да търси по-добри начини за превенция, диагностика и лечение на заболяванията и да има устойчив принос за обществото. Тридесет лекарства, открити от Рош, са включени в списъка на Световната здравна организация (СЗО) с лекарства, които имат изключителна важност, като сред тях присъстват животоспасяващи антибиотици, антималарици и онкологични лекарства.

Рош е призната като лидер в устойчивото развитие на индустриите Фармация, Биотехнология § Природни науки вече 9 поредни години според Dow Jones Sustainability Indices (DJSI).

Със седалище в Базел, Швейцария, групата Рош оперира в над 100 държави и има повече от 94 000 служители за 2018 г. През миналата година, компанията инвестира 11 милиарда швейцарски франка в изследвания и развойна дейност и публикува данни за продажби в размер на 56,8 милиарда швейцарски франка. Дженентек (САЩ), е изцяло собственост на групата Рош. Компанията притежава основен дял в Шугай Фармасютикъл, Япония.

COM/2019/053-01

Предоставената информация на този сайт има за цел единствено да информира и не трябва да се възприема като заместител на медицинска консултация от лекар или друг квалифициран здравен специалист. За диагностика или лечение на здравословни проблеми, потребителите следва винаги да търсят професионална медицинска помощ. Съдържанието на страниците на Рош България ЕООД е обект на авторско право на компанията. Каквито и да било права, които не са изрично предоставени, са запазени. Всяко възпроизвеждане, прехвърляне, разпространяване или запаметяване на част или на цялото съдържание, освен за лични цели, може да се извършва само след изрично писмено разрешение от страна на Рош България ЕООД.