Преустановяване на продажбите на Дормикум

Информация относно преустановяване продажбите на лекарствения продукт Дормикум

Рош България ЕООД преустановява продажбите на лекарствения продукт Дормикум 5 mg/ml инжекционен разтвор поради прехвърляне на правата върху лекарствения продукт на немската фармацевтична компания Cheplapharm. Количества от медикамента ще се предлагат на търговците на едро до изчерпване на количествата, но не по-късно от 31.07.2019 г.

За планираното преустановяване на продажбите своевременно са уведомени: Изпълнителна агенция по лекарствата (писмо с вх. номер ИАЛ-10568/08.03.2018 м.), Министерство на здравеопазването (писмо с вх. № 26-00-230/31.01.2018 ), Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствени продукти (писмо с вх. номер 111-1682-07.03.2017).

Рош е компания-новатор в областите фармация и диагностика и като такава се фокусира върху развиването на науката за подобряване живота на хората в глобален мащаб. Комбинацията от експертиза в двете гореспоменати области прави Рош лидер в персонализираното здравеопазване – стратегия, която има за цел да намери правилното лечение за всеки пациент по най-добрия начин.

Рош е най-голямата биотехнологична компания в света с различни лекарства в онкологията, имунологията, инфекциозните заболявания, офталмологията и заболявания на централната нервна система. Също така, Рош е световен лидер и в инвитро диагностиката, тъканната диагностика на ракови заболявания и новатор в грижите за хора с диабет. Основана през 1896 година, Рош продължава да търси по-добри начини за превенция, диагностика и лечение на заболяванията и да има устойчив принос за обществото. Тридесет лекарства, открити от Рош, са включени в списъка на Световната здравна организация (СЗО) с лекарства, които имат изключителна важност, като сред тях присъстват животоспасяващи антибиотици, антималарици и онкологични лекарства. Рош е призната като лидер в устойчивото развитие на индустриите Фармация, Биотехнология § Природни науки вече 9 поредни години според Dow Jones Sustainability Indices (DJSI).

Със седалище в Базел, Швейцария, групата Рош оперира в над 100 държави и има повече от 94 000 служители за 2018 година. През 2018 година, Рош инвестира 11 милиарда швейцарски франка в изследвания и развойна дейност и публикува данни за продажби в размер на 56,8 милиарда швейцарски франка. Дженентек /САЩ/, е изцяло собственост на групата Рош. Рош притежава основен дял в Шугай Фармасютикъл, Япония. За повече информация: 

COM/2019/054-01

Предоставената информация на този сайт има за цел единствено да информира и не трябва да се възприема като заместител на медицинска консултация от лекар или друг квалифициран здравен специалист. За диагностика или лечение на здравословни проблеми, потребителите следва винаги да търсят професионална медицинска помощ. Съдържанието на страниците на Рош България ЕООД е обект на авторско право на компанията. Каквито и да било права, които не са изрично предоставени, са запазени. Всяко възпроизвеждане, прехвърляне, разпространяване или запаметяване на част или на цялото съдържание, освен за лични цели, може да се извършва само след изрично писмено разрешение от страна на Рош България ЕООД.

За контактиРош по светаlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeНие от РошФармацевтични решенияКариериМедияИсторииПолитика за поверителностУсловия за ползванеПолитика за бисквитки