Програма Healthcare Lab

Български стартъпи в дигиталното здравеопазване могат да кандидатстват по програмата Healthcare Lab

Международната програма за подкрепа на компании в дигиталното здравеопазване в ранна фаза на развитие от Централна, Източна и Южна Европа - HealthCare Lab, стартира второто си издание с по-амбициозна програма, нови партньори и по-широк географски обхват. Тя има за цел да свързва, развива и стимулира международната иновационна общност, за да отговори на някои от най-големите предизвикателства пред системата на здравеопазването. Програмата е създадена от Рош – световен лидер в областта на фармацевтичната промишленост и биотехнологиите.

 

Чрез HealthCare Lab, базираните на технологии стартъпи в областта на здравеопазването от Централна, Източна и Южна Европа, получават възможност да участват в 3-месечна програма за подкрепа. Те ще могат да доразвият своите идеи, да получат достъп до международни ментори и бизнес треньори, както и до потенциални клиенти и инвеститори. Най-добрите компании ще бъдат поканени да развиват своя бизнес съвместно с лидери в индустрията след края на програмата.

 

Регистрацията за участие в HealthCare Lab е достъпна надо 30 ноември 2021 г. Заинтересуваните стартъп компании могат да изберат една от трите категории, за които да кандидатстват, за да станат част от HealthCare Lab 2022.

Първата област, на която трябва да се обърне внимание, е управлението на здравните данни. Целта е да се реши проблемът с все още фрагментираните здравни данни и да се разработят дигитални решения за събиране на здравна информация от множество източници и да се получат ценни идеи за вземане на решения, основани на доказателства.

 

Как можем да осигурим обща, по-прецизна и навременна диагностика на хроничните заболявания, за да постигнем по-добри здравни резултати? Това е основният въпрос на второто предизвикателство, насочено към дигитални решения, позволяващи скрининг и ранна диагностика.

 

Третата област, в която се очакват нови идеи, е дигитална терапевтика и контрол върху заболяванията. Чрез нея програмата HealthCare Lab цели да допринесе за намирането на решения за пациентите и доставчиците на здравни грижи за по-добър контрол върху хроничните заболявания и състояния по прозрачен и персонализиран начин.

 

Трите области ще бъдат представени от експерти на акселераторската програма по време на специално събитие на 04.11.2021. Може да се регистрирате за събитието от

Право на участие в програмата имат всички регистрирани компании от ЦИЕ и Южна Европа с екип от най-малко двама души, прототип на функционално решение. По време на селекционния отбор, който ще се проведе в началото на декември, експертите от HealthCare Lab ще изберат 9 стартъпа, които ще участват в програмата, започваща през януари 2022 г.

По време на 3-месечната програма, избраните стартъпи ще получат възможност да развият своите проекти с помощта на международната мрежа на Roche, EIT Health и водещи ментори в областта на здравеопазването. Програмата ще комбинира семинари, индивидуално менторство и специализирани коучинг сесии, заедно с мероприятия за установяване на контакти и намиране на партньори. Healthcare Lab ще завърши с Демонстрационен ден (Demo Day) на 22 април 2022 г. и избор на победили във всяко предизвикателство.

Тази година HealthCare Lab спечели международна подкрепа от всички Европейски операции на Рош. За да постигне още по-голям ефект, компанията обедини усилията си с EIT Health, най-голямата мрежа от здравни иноватори в Европа.

HealthCare Lab е създадена от Roche Словакия през 2020 г. и вече успешно подкрепи 6 обещаващи стартъпи в дигиталното здравеопазване. Компанията се надява да надгради успеха на първото издание и да разшири международната общност от иноватори, изследователи, доставчици на здравни грижи и регулатори, за да предложи по-бързо на пазара революционни иновации в здравеопазването.

Партньорите, основали програмата, идентифицират общи стратегически предизвикателства в системите на здравеопазването в ЦИЕ и Южна Европа, които трябва да бъдат решени чрез дигитални стартъпи.

Международно партньорство, включващо 16 страни

За да се използва широката мрежа от най-добрите в своя клас здравни иноватори и да подпомогне бързия растеж на стартъпите, програмата HealthCare Lab обединява усилията си с EIT Health. “Изключително развълнувани сме да работим с Рош по програмата HealthCare Lab, тъй като имаме една обща цел: ние искаме да допринесем за по-здравословна Европа, като подкрепяме велики умове и таланти от нововъзникващите региони на ЕС и осъществяваме контакти със страните. Окуражаваме базираните на технологии стартъпи на ранна фаза на развитие да кандидатстват за тази тримесечна програма, която е разработена за предприятия в дигиталното здравеопазване. Това е чудесна възможност да потвърдите идеите си и да получите безценна обратна връзка от експерти от този отрасъл”, казва Тамас Бекаси (Tamas Bekasi), EIT Health InnoStars RIS Business Creation Manager.

Второто издание на HealthCare Lab обхваща много по-голям географски мащаб в рамките на обединената глобална мрежа на Рош и EIT Health. В момента програмата обхваща 16 страни в ЦИЕ и Южна Европа - България, Хърватия, Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения, Турция, Гърция, Италия, Португалия, Литва, Латвия, Естония. Благодарение на това международно сътрудничество на Рош и EIT Health, над 30 експерти и ментори ще подкрепят стартъпи на европейско равнище.

Повече информация за HealthCare Lab, както и формата за регистрация можете да намерите на адрес

За Рош

Рош е иновативна биотехнологична компания. Развива дейност във фармацията и диагностиката като се фокусира върху развиването на науката за подобряване живота на хората в глобален мащаб. Комбинацията от експертиза в двете направления прави Рош лидер в персонализираното здравеопазване – стратегия, която има за цел да намери правилното лечение за всеки пациент по най-добрия начин.

Рош е най-голямата биотехнологична компания в света с портфолио от различни лекарства в онкологията, имунологията, инфекциозните заболявания, офталмологията и заболявания на централната нервна система. Също така, Рош е световен лидер и в инвитро диагностиката, тъканната диагностика на ракови заболявания и новатор в грижите за хора с диабет.

Основана през 1896 година, Рош продължава да търси по-добри начини за превенция, диагностика и лечение на заболяванията и да има устойчив принос за обществото. Тридесет лекарства, открити от Рош, са включени в списъка на Световната здравна организация (СЗО) с лекарства, които имат изключителна важност, като сред тях присъстват животоспасяващи антибиотици, антималарици и онкологични лекарства.

Рош е призната като една от компаниите с устойчиво развитие на индустриите Фармация, Биотехнология § Природни науки вече 12 поредни години според Dow Jones Sustainability Indices (DJSI).

M-BG-00000613

Материалът е одобрен до 11.2022 г.


РОШ България ЕООД София 1618, ул. „Бяло поле“ №16, тел.: (02) 818 44 44, факс: (02) 859 11 99 Гореща линия: 0700 10 280 (денонощно за територията на цялата страна, на цената на един градски разговор).

Предоставената информация на този сайт има за цел единствено да информира и не трябва да се възприема като заместител на медицинска консултация от лекар или друг квалифициран здравен специалист. За диагностика или лечение на здравословни проблеми, потребителите следва винаги да търсят професионална медицинска помощ. Съдържанието на страниците на Рош България ЕООД е обект на авторско право на компанията. Каквито и да било права, които не са изрично предоставени, са запазени. Всяко възпроизвеждане, прехвърляне, разпространяване или запаметяване на част или на цялото съдържание, освен за лични цели, може да се извършва само след изрично писмено разрешение от страна на Рош България ЕООД.

За контактиРош по светаlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeНие от РошФармацевтични решенияКариериМедияИсторииПолитика за поверителностУсловия за ползванеПолитика за бисквитки