Рош България е големият победител сред фармацевтичните компании в седмото издание на конкурса „Най-добър работодател в България“ за 2013 г. Компанията се класира на второ място в категорията „Малки и средни компании“. Официалната церемония се проведе на 21 ноември 2013 г.

Престижната награда се присъжда от AON Hewitt, водеща компания в областта на управлението на риска и консултирането, която проведе седмото национално проучване „Най-добър работодател в България“.

„За нас наградата „Най-добър работодател“ е признание за добрите практики, ефективно и справедливо управление, които сме наложили в Рош България по отношение на служителите. Компанията инвестира много както в обучение и развитие, така и във вътрешни кампании за социална отговорност и насърчаване на здравословния начин на живот“, заяви при получаването на наградата д-р Методия Чадиковски, Генерален мениджър на Рош България,.

Основните силни страни, на които компанията разчита като работодател, са продуктите и нейният екип. Лекарствата на Рош, които се прилагат при лечение на пациенти със сериозни заболявания като рак, хепатит, анемия, ревматоиден артрит и др., дават шанс за продължаване и подобряване на качеството на живота на пациентите и осмисля работата на всеки един служител на Рош България.

„Нашата цел е всеки пациент да има достъп до съвременно лечение, когато то му е необходимо. Грижата за пациентите и тяхното здраве дават смисъл на работата на всеки в Рош България“, коментира д-р Методия Чадиковски. „Освен нашите лекарства, вторият ни коз като работодател е грижата, която полагаме за развитието на нашия екип. Стремежът да взимаме решения в името на по-добрия живот на пациентите ни кара да уважаваме колегите си, да полагаме всички усилия всеки един от нас да се ползва с доверие и да се чувства оценен“.

Ирина Калъпова, мениджър Човешки ресурси на Рош България, споделя: „Рош България дава много, както за професионалното развитие, така и като отношение, уважение и грижа за служителите. Тук всеки черпи знания и опит от най-добрите и се докосва до новостите в своята професионална сфера. Екипът е силен и мотивиран. Важно за нас е да поддържаме екипната работа, да си поставяме винаги по-високи цели, за да имаме стимул да се разививаме като професионалисти.“

Участието в проучването е доброволно. За да могат да участват, компаниите следва да имат поне 50 служители на постоянен трудов договор и да присъстват поне от 2 години на българския пазар.

Рош България за първа година взима участие в националното проучване „Най-добър работодател в България“. От 2007 година досега компанията е участвала в 4 регионални и глобални проучвания за ангажираността на служителите.

Aon Hewitt провежда проучването в България за седма година. Към момента компанията разполага с най-всеобхватната и мащабна база данни на мнения на служители в страната. За 7 години са изследвани общо над 450 компании от най-различни сектори на икономиката. Aon Hewitt разполага с база данни с 85 000 мнения на служители и 2 100 мнения на топ мениджъри, които представляват повече от 350 000 заети в икономиката ни.

Със седалище в Базел, Швейцария, Рош е лидер в ориентираното към развойна дейност здравеопазване със синергични разработки в областта на лекарства и диагностика. Рош е най-голямата биотехнологична компания в света с различни лекарства в онкологията, инфекциозните заболявания, възпалението, метаболитните заболявания и заболявания на централната нервна система. Също така, Рош е световен лидер и в инвитро диагностиката, тъканната диагностика на ракови заболявания и новатор в грижите за хора с диабет. Стратегията за индивидуализирано здравеопазване на Рош има за цел да осигурява лекарства и диагностични методи, които допринасят за подобряване здравето и повишаване на качеството на живот на пациентите. През 2012 година в Рош работят над 82 000 души и са инвестирани над 8 милиарда швейцарски франка в изследвания и развойна дейност. Дженентек, САЩ, е изцяло собственост на Рош Груп. Рош притежава основен дял в Шугай Фармасютикъл, Япония.

Съдържанието на страниците на Рош България ЕООД е обект на авторско право на компанията. Каквито и да било права, които не са изрично предоставени, са запазени. Всяко възпроизвеждане, прехвърляне, разпространяване или запаметяване на част или на цялото съдържание, освен за лични цели, може да се извършва само след изрично писмено разрешение от страна на Рош България ЕООД.