Рош разработва 66 нови молекули за лечение на различни тежки заболявания

Изпълнителният директор на Групата Рош, Северин Шван, коментира резултатите така: „Добрите ни резултати се дължат както на нашите онкологични лекарства, особено новите молекули, така и на диагностичните ни продукти. Освен това отбелязахме и значим прогрес с новите си разработки в областта на имунотерапията на ракови заболявания, нови показания на вече одобрени лекарства и един обещаващ нов антибиотик. В областта на диагностиката също постигнахме важен резултат с одобрението в САЩ на новия ни тест за HPV в първичните скринингови програми за рак на маточната шийка.“

Значим прогрес в портфолиото от лекарства на Рош

В момента портфолиото на Рош от бъдещи потенциални лекарства се състои от 66 нови молекули в стадий на клинична разработка, 12 от които са в последен етап.

През първото полугодие Рош показа данни за 27 различни лекарства по време на 50-та среща на Американското дружество по клинична онкология, като най-важните резултати бяха тези от нова молекула за имунотерапия на определен вид онкологично заболяване в напреднал стадий. Освен това същата молекула се проучва и при други видове тумори, като се изпитват и различни комбинации с други лекарства, които в момента се използват.

Други положителни новини, които бяха оповестени, са получените разрешения за употреба на нови видове лекарствени форми на вече одобрени лекарства, а именно форми за подкожно приложение вместо вливане чрез интравенозна инфузия. Рош получи и одобрение на нов лекарствен продукт за лечение на хронична лимфоцитна левкемия, както и разширение на показанията на няколко утвърдени вече лекарства за различни видове ракови заболявания.

Освен в онкологията Рош получи и одобрение за употреба на лекарство за лечение на хронична идиопатична уртикария. Основен напредък на научните разработки беше отбелязан по отношение на нова разработка за лечение на астма и на нова комбинация от лекарства за лечение на напреднал стадий на меланом.

По света отново се отчита покачване на употребата на лекарства за лечение на различни видове онкологични заболявания.

Онкологичното портфолио на Рош отчита ръст във всички региони на света. Нуждите са особено отчетливи при лечението на рака на гърдата, на дебелото и правото черво и на яйчниците. Търсенето и предписването на подкожните форми на приложение на лекарствата също бележат положителна тенденция в световен мащаб.

И имунологичните лекарства се представят добре.

Предписването на лекарствата за лечение на ревматоиден артрит нараства значително във всички по-големи държави. Двигател на тази тенденция е и новата, по-удобна лекарствена форма на едното от тях, която е за подкожно приложение.

Придобиването на Seragon Pharmaceuticals.

На 2 юли 2014 г. Рош обяви споразумението да придобие Seragon Pharmaceuticals, Inc., частна компания от САЩ, базирана в Сан Диего, Калифорния. Сделката се очаква да приключи до третото тримесечие на 2014 г. С това Рош придобива правата върху Seragon и цялото й портфолио с лекарствени продукти за потенциално лечение на определени видове ракови заболявания, които се наричат позитивни за рецептори към определени хормони (например естроген). Първото подобно потенциално лекарство в момента е включено в клинични проучвания фаза I при пациенти с такъв вид рак на гърдата, които не са се повлияли от стандартните хормонални лекарства.

Със седалище в Базел, Швейцария, Рош е лидер в ориентираното към развойна дейност здравеопазване със синергични разработки в областта на лекарства и диагностика. Рош е най-голямата биотехнологична компания в света с различни лекарства в онкологията, имунологията, инфекциозните заболявания, офталмологията и заболявания на централната нервна система. Също така, Рош е световен лидер и в инвитро диагностиката, тъканната диагностика на ракови заболявания и новатор в грижите за хора с диабет. Стратегията за индивидуализирано здравеопазване на Рош има за цел да осигурява лекарства и диагностични методи, които допринасят за подобряване здравето, повишаване качеството на живот и продължителността на живота на пациентите.

Основана през 1896 година, Рош има важен принос за здравето на всички хора по света вече повече от век. Двадесет и четири лекарства, открити от Рош, са включени в списъка на Световната здравна организация (СЗО) с лекарства, които имат изключителна важност, като сред тях присъстват животоспасяващи антибиотици, антималарици и химиотерапевтици.

През 2013 година в групата Рош работят над 85 000 души и са инвестирани 8,7 милиарда швейцарски франка в изследвания и развойна дейност. Дженентек, САЩ, е изцяло собственост на групата Рош. Рош притежава основен дял в Шугай Фармасютикъл, Япония.

Научете повече

Roche.comИнформация за медии, включваща таблици с резултатите от първото полугодиеУстойчиво развитие и корпоративна отговорност на РошГодишен доклад на Рош за 2013 г. (includes Corporate Responsibility Report)Dow Jones Sustainability IndexesSAM

Предоставената информация на този сайт има за цел единствено да информира и не трябва да се възприема като заместител на медицинска консултация от лекар или друг квалифициран здравен специалист. За диагностика или лечение на здравословни проблеми, потребителите следва винаги да търсят професионална медицинска помощ. Съдържанието на страниците на Рош България ЕООД е обект на авторско право на компанията. Каквито и да било права, които не са изрично предоставени, са запазени. Всяко възпроизвеждане, прехвърляне, разпространяване или запаметяване на част или на цялото съдържание, освен за лични цели, може да се извършва само след изрично писмено разрешение от страна на Рош България ЕООД.

За контактиРош по светаlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeНие от РошФармацевтични решенияКариериМедияИсторииПолитика за поверителностУсловия за ползванеПолитика за бисквитки