Със седалище в Базел, Швейцария, Рош е лидер в ориентираното към развойна дейност здравеопазване със синергични разработки в областта на лекарства и диагностика. Рош е най-голямата биотехнологична компания в света с различни лекарства в онкологиятаимунологията, инфекциозните заболявания, офталмологията и заболявания на централната нервна система.

Също така, Рош е световен лидер и в инвитро диагностиката, тъканната диагностика на ракови заболявания и новатор в грижите за хора с диабет. Стратегията за индивидуализирано здравеопазване на Рош има за цел да осигурява лекарства и диагностични методи, които допринасят за подобряване здравето, повишаване качеството на живот и продължителността на живота на пациентите.

Основана през 1896 година, Рош има важен принос за здравето на всички хора по света вече повече от век. Двадесет и осем лекарства, открити от Рош, са включени в списъка на Световната здравна организация (СЗО) с лекарства, които имат изключителна важност, като сред тях присъстват животоспасяващи антибиотици, антималарици и химиотерапевтици.

 

През 2019 година в групата Рош работят над 98 000* по целия свят и са инвестирани 11,7 милиарда швейцарски франка в ключови инвестиции в научноизследователска и развойна дейност

 

 

 

Ключови цифри за 2019 година:
98000
В групата Рош работят над 98 000* служители  по целия свят.

30
Над 30 лекарства на Рош са в Списъка с есенциални лекарства на СЗО

15

15 са лекарствата, които са представени на пазара от 2012 година

63000000


63 милиона пациенти из целия свят са лекувани с лекарства на Рош

Какво постигнахме през 2019 година
Области върху които сме се съсредоточили:
 

  • Онкология
  • Имунология
  • Инфекциозни болести
  • Офталмология
  • Неврология

     

* Брой служители, изразен в еквиваленти пълен работен ден


 
Реф. номер: COM/2019/049-01-01