Рош по света

M-BG-00000521

Със седалище в Базел, Швейцария, Рош е лидер в ориентираното към развойна дейност здравеопазване със синергични разработки в областта на лекарства и диагностика. Рош е най-голямата биотехнологична компания в света с различни лекарства в  инфекциозните заболявания, офталмологията и заболявания на централната нервна система.

Също така, Рош е световен лидер и в инвитро диагностиката, тъканната  на ракови заболявания и новатор в грижите за хора с диабет. Стратегията за индивидуализирано здравеопазване на Рош има за цел да осигурява лекарства и диагностични методи, които допринасят за подобряване здравето, повишаване качеството на живот и продължителността на живота на пациентите.

Основана през 1896 година, Рош има важен принос за здравето на всички хора по света вече повече от век. Двадесет и осем лекарства, открити от Рош, са включени в списъка на Световната здравна организация (СЗО) с лекарства, които имат изключителна важност, като сред тях присъстват животоспасяващи антибиотици, антималарици и химиотерапевтици.

Ключови цифри за 2020:

Нови лекарства, пуснати на пазара през 2020 г.

Нови молекули бяха придвижени към основни клинични проучвания, в сравнение с около три пъти годишно през последните четири години

Лекарства, които са нови молекули, в клинична разработка

Лекувани пациенти

Лекарства със статус “Breakthrough therapy designation, BTD” от 2013 г. насам

Акценти от 2020

Съобщенията започнаха да се появяват, донякъде приглушено, в началото на 2020 година. Но много скоро тревогата се засили. Вирус, наречен SARS-CoV-2, внезапно превзе заглавията и застраши живота на хората по целия свят. Рош бързо осъзна, че компанията има нова мисия и сериозен списък от жизненоважни задачи. Този списък включва:

  • Да се разработят нови диагностични инструменти

  • Да се определи дали някои съществуващи лекарства могат да се борят с инфекцията или да облекчат симптомите й

  • Да се разработят изцяло нови лекарства за лечение на вируса

  • Да се обединят силите с правителствата и с други бизнес партньори и организации за ускоряване на напредъка на иновациите

  • Да се осигури безопасността на служителите, като същевременно се поддържа непрекъснатост на дейността, за да се гарантира, че доставките на тестове и лекарства ще достигат до пациентите, които имат нужда от тях

Редки заболявания

Неврологията е една от областите, върху които е основния фокус на изследователската и развойната дейност в Рош. Нашата цел е да развиваме новаторска наука, за да разработваме нови лечения, които помагат за подобряване на живота на хората с потенциално опустошителни заболявания. Рош изследва повече от дузина лекарства за различни заболявания на ЦНС.

Одобренията на FDA (Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ) за нови лекарства за лечение на редки заболявания на централната нервна система (ЦНС) предлагат значителни ползи за пациенти, които преди това са имали ограничени възможности за лечение. Разстройството от спектъра на оптичния невромиелит (NMOSD) или спиналната мускулна атрофия (СМА) са два примера.

  1. СМА е тежко, прогресиращо невромускулно заболяване, което може да бъде фатално. То засяга приблизително едно на всеки 10 000 бебета.

  2. NMOSD е рядко и инвалидизиращо автоимунно заболяване на ЦНС, което причинява слепота, мускулна слабост и парализа. То засяга около 200 000 души в световен мащаб.

Геномен анализ по метода „фингърпринт“

Резултатите от изчерпателното геномно профилиране (CGP) помагат на лекарите да усъвършенстват диагностиката си и да предоставят прогностична информация за всеки човек индивидуално. Това от своя страна позволява на лекарите да съчетаят причиняващите рак мутации със съществуващите таргетни терапии, да изключат ненужните терапии и по този начин да персонализират лечението.

Когато се полагат персонализирани грижи, ползите са както за отделните пациенти, така и за обществото. Подходът на Рош към персонализираното здравеопазване се корени в комбинация от усъвършенствана диагностика, медицина, данни, анализи и цифрови технологии, всичко това с цел да бъде в услуга както на пациентите, така и на обществото като цяло.

FDA одобри FoundationOne Liquid CDx, тест за пан-туморна течна биопсия при пациенти със солидни тумори. Този тест анализира повече от 300 свързани с рака гени и геномни сигнатури на туморите. Последваха одобрения от FDA за три допълнителни придружаващи диагностични показания: напреднал рак на яйчниците, рак на гърдата и недребноклетъчен рак на белия дроб.

Материалът е одобрен до 08.2022 г.

РОШ България ЕООД София 1618, ул. „Бяло поле“ №16, тел.: (02) 818 44 44, факс: (02) 859 11 99 Гореща линия: 0700 10 280 (денонощно за територията на цялата страна, на цената на един градски разговор).

Научете повече

Научете повече за това, как СМА засяга живота на хоратаНаучете повече за науката, залегнала в основата на NMOSD, за да бъдат създадени лекарствата на бъдещетоFoundation Medicine в България

Предоставената информация на този сайт има за цел единствено да информира и не трябва да се възприема като заместител на медицинска консултация от лекар или друг квалифициран здравен специалист. За диагностика или лечение на здравословни проблеми, потребителите следва винаги да търсят професионална медицинска помощ. Съдържанието на страниците на Рош България ЕООД е обект на авторско право на компанията. Каквито и да било права, които не са изрично предоставени, са запазени. Всяко възпроизвеждане, прехвърляне, разпространяване или запаметяване на част или на цялото съдържание, освен за лични цели, може да се извършва само след изрично писмено разрешение от страна на Рош България ЕООД.

За контактиРош по светаlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeНие от РошФармацевтични решенияКариериМедияИсторииПолитика за поверителностУсловия за ползванеПолитика за бисквитки