Най-голям приоритет за Рош са безопасността на пациентите и ефективността на лекарствата ни

Фалшификати

Фалшивите лекарства крият огромен риск за безопасността на пациентите, които ги приемат.

Обикновено фалшивите лекарства изглеждат точно както оригиналните и е трудно да бъдат разпознати. Пациентите считат, че приемат точното лечение, но всъщност са подложени на голям риск.

Фалшификатите могат да съдържат твърде малко или твърде много или изобщо да не съдържат  активната съставка на лекарството. Може и да е най-лошото – да съдържат токсични или неефективни съставки, които могат да причинят влошаване на и дори смърт.

Фалшифицирането на лекарства е нелегална дейност със сериозни последствия за общественото здраве и за безопасността на пациентите. По тази причина всички колеги от екипа на Рош България полагат всякакви усилия да обучават пациентите как да реагират в случай на разпознаване и избягване на фалшиви лекарства.

Реф.номер COM/2016/008-01

Научете повече

Предоставената информация на този сайт има за цел единствено да информира и не трябва да се възприема като заместител на медицинска консултация от лекар или друг квалифициран здравен специалист. За диагностика или лечение на здравословни проблеми, потребителите следва винаги да търсят професионална медицинска помощ. Съдържанието на страниците на Рош България ЕООД е обект на авторско право на компанията. Каквито и да било права, които не са изрично предоставени, са запазени. Всяко възпроизвеждане, прехвърляне, разпространяване или запаметяване на част или на цялото съдържание, освен за лични цели, може да се извършва само след изрично писмено разрешение от страна на Рош България ЕООД.

За контактиРош по светаlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeНие от РошФармацевтични решенияКариериМедияИсторииПолитика за поверителностУсловия за ползванеПолитика за бисквитки