Рош при редки заболявания

В Европейския съюз едно заболяване се определя като рядко, когато засяга по-малко от един на 2 000 души. В САЩ тази цифра е под 200 000 души, засегнати от заболяване във всеки момент.

Има около 7 000 редки заболявания, които като цяло засягат повече хора, отколкото рака.

Над 350 милиона души в цял свят живеят с рядко заболяване, като по-голямата част от тях са деца.

са деца

Редките заболявания оказват огромно влияние върху засегнатите лица, техните семейства и обществото като цяло, но лечение има само за 200 редки болести.

редки болести

Рош като компания е горда, че трансформира живота на хората с редки заболявания, предлагайки лечение за пациентите с микроскопичен полиангиит (MPA), не-Ходжкинов лимфом, идиопатична белодробна фиброза, хемофилия A или дефицит на растежния хормон.

В момента ние фокусираме изследванията си върху четири групи редки заболявания:
  • Невромускулни заболявания

  • Генетични заболявания на развитието на нервната система

  • Тежки дегенеративни неврогенетични заболявания

  • Редки генетични форми на слепота.

M-BG-00000247

Материалът е одобрен до 12.2021 г.

РОШ България ЕООД София 1618, ул. „Бяло поле“ №16, тел.: (02) 818 44 44, факс: (02) 859 11 99 Гореща линия: 0700 10 280 (денонощно за територията на цялата страна, на цената на един градски разговор).

Случаи

Научете повече

Foundation Medicine в България

Предоставената информация на този сайт има за цел единствено да информира и не трябва да се възприема като заместител на медицинска консултация от лекар или друг квалифициран здравен специалист. За диагностика или лечение на здравословни проблеми, потребителите следва винаги да търсят професионална медицинска помощ. Съдържанието на страниците на Рош България ЕООД е обект на авторско право на компанията. Каквито и да било права, които не са изрично предоставени, са запазени. Всяко възпроизвеждане, прехвърляне, разпространяване или запаметяване на част или на цялото съдържание, освен за лични цели, може да се извършва само след изрично писмено разрешение от страна на Рош България ЕООД.

За контактиРош по светаlinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeНие от РошФармацевтични решенияКариериМедияИсторииПолитика за поверителностУсловия за ползванеПолитика за бисквитки